Frost

IdagMag var det frost på vår gräsmatta för första gången i höst. Pelletspannan hade stannat inatt så det var en aning kallt här på morgonen. R fixade det innan han åkte till jobbet. Annars blir det en fin dag med brittsommarsol. Madicken och Tjorven tog en brottningsmartch i frosten, Det är härligt för både barn och hundar att kunna vara ute hela dagarna. Ikväll har smulan och jag trebballträning på hundägarskolan. Ska bli kul.Det går sakta men säkert framåt. Vi har nu pumpat upp vårt första "får" att valla med. Jag tycker Smulan har blivit gladare och busigare på på både gott och ont sen hon fick börja den här kursen. Det måste ju vara kul för en vallhund att äntligen få valla. Våra små shihtzun har även de fått börja träna. mest vardagslydnad blir det för deras del. Tjorven dansar lite också. Madickens smidighet försöker vi hitta aktiviteter för. Har aldrig träffat en hund som är så vig. Ska bli agility för henne till våren. Hon måste ju hinna fylla ett år först. Men än så länge är hon mest ett charmigt busfrö. En kompis fick på grund av sjukdom ta bort en av sina hundar i helgen. Tråkigt men tyvärr så kommer såna dagar för oss hundägare. Tänker på er. Nu till nått annat. På söndag blir det teaterresa med tre av barnbarnen till stockholm. Vi ska gå på Oscars och titta på Rasmus på luffen. Vi tar tåget dit. Skönt att slippa bil och krångla med parkeringar. R hoppade av så Jenny följer med istället. Skönt att vara två vuxna. Igår började vi fundera på vad vi skulle ha på oss. Det fick bli Ellos med 48timmars leverans. Tur man är ute i tid. Vi beställde teaterbiljetter i våras. Haha. Men kul ska det bli. Nu ska ska jag gå ut i det vackra vädret.        Ta vara på dagen.

fredag

Nu känns det att hösten är här på riktigt. Har nog kommit för att stanna. Men det har varit några riktigt fina sensommardagar. Igår var det skogsdag med dagbarnen. Vi lade ut äpplen åt fåglarna förra veckan. Nu skulle vi titta om det var uppätet. Allt var borta. Nu la vi ut plommon istället . En hackspett fick vi se. Två olika dagis var i "vår" lillskog så det var mycket barn där. L hittade en kompis bland dagisbarnen. M och J lekte med varandra. Åt blåbär och samlade kottar. Vi åt frukt och hann även med en fika. Vi åt lunch lite senare för att slippa stressa hem. Smulans treibballträning går framåt. Onsdagens kurskväll gick väldigt bra. Nu vallade hon den stora bollen mot mig som hon ska. Vi hjälper ju varandra att få till det. Försöker hinna träna hemma varannan dag. Tjorven tränar jag i att dansa (snurra runt). Sitta och komma på inkallning. Madicken tränar jag iatt komma när jag ropar. Hon har ju varit lite busig med det. Men hon är ju så charmig. Ett riktigt busfrö.Hon sitter finnt nu med tassarna i luften.Hon har inte rymt under staketet på hela veckan. Nu fick vi besök så jag slutar här för idag .       Ta er  ut i höstvädret. Det blir en jättefin dag.

Höst

Nu är hösten här . Det har varit ett fullspäckat schema som vanligt. Jobbet har flytit på bra. Vi har börjat med ordleken. Testade igår hur mycket de kom ihåg av Vokalerna och konsonanterna efter sommaren. De hade inte glömt nått. Började med veckans dagar  och ramsor. De var jätteduktiga. Förra veckan var tuff då lilla Kellie blev jättesjuk. Hon fick tillbringa nästan en vecka på USÖ. Riktigt oroligt var det. Att se henne som i vanliga fall har så mycket spring i benen ligga alldeles matt med dropp i en sjukhussäng var inte lätt. Nu är hon hemma igen . Lite trött och matt men börjar bli sitt glada , pigga jag igen. SKÖNT. Smulan och jag går på Treatballkurs. Hon ska lära sig att valla bollar i mål. Blir hon riktigt bra ska hon kunna valla åtta bollar imål. Vi får se. Nu tränar vi med en. Det är mycket dirrigering. Vi håller nu på med att lära hundarna höger och vänster också. Tror det är en bra aktivitet för en vallhund. Vi har ju tyvärr inga får åt henne att valla. På lördag ska vi på min systers 60 årskalas. Man har svårt att förstå att tiden går så fort. Är snart där själv. Nej förresten hon är ju faktiskt fyra år äldre än mig haha.       Ta vara på de vackra höstdagarna.

RSS 2.0