Nyårsafton

Gott slut på det gamla året och ett riktigt Gott Nytt År Nu är vi i stan för att duscha. Vi ska till Ingalill och Anders i Grängen på nyårsfest. Vi har aldrig firat nyår i Grängen förrut. Det ska bli spännande. Vi har fått besked om att klä oss varmt och ta med tofflor. Ja det är ju fortfarande ganska kallt ute. Synd att det inte hann bli lite mer snö bara. Men det är perfekt för hundarna. Inte får de med snö in och inte smuts.Vi har kunnat gå i skogen presis som vi har viljat.Nu ska jag sätta mig och prata lite med yngsta dottern med familj som tittade in.



            Gott Nytt År

Mellandag

Nu är julhelgen över. Allt har gott som planerat. Skönt. Är just nu hemma i stan för att duscha. Vi har även fikat med fikagänget. Sen bär det av till skogen igen. Imorgon ska jag nog lägga spår åt hundarna. Det var länge sen sist.Måndag har vi syskonträff hos min bror Nils i Ås, Blir trevligt hoppas jag. Vädret är kanon. Saknar bara lite mer snö. Barnbarnen plockade fram pulkor , stjärtlappar och spark vid torpet på juldagen. De åkte på det lilla som fanns. Men roligt hade dom. Hundarna har krypit ner i sina korgar och sover tungt här nu. Det tar tydligen med all skogsluft. God fortsättning på helgen.

Julaftonsmorgon

Idag är det julafton. Så God Jul alla ni som läser min blogg. Vaknade och tittade ut. DET SNÖADE. Vad underbart. Blir en vit jul trots allt. Vi ska fira jul hos yngsta dottern med familj. Där samlas alla barn , barnbarn och deras familjer. Allt står packat. Paket. mat och en nyinköpt julskiva. Vi dansar ju alltid runt granen. Jättekul.Lyssnar just nu på den. Sen ska hundarna kammas och få julrosetter i håret.Ett missöde hade vi i går kväll. Vi tittade på Bingolotto då passade Smulan på att äta upp en omelett i köket. Jag skratta men husse tror nu att han får gå hungrig idag. Hi,hi.(han hade två omeletter till). Ikväll bär det iväg till torpet. Vi hann dit igårkväll och pynta lite. Tände stjärnor och ljusstakar i fönstren. Det lyser så fint när vi kommer dit ikväll. Ser fram emot en trevlig dag med nära och kära. Det är ju barnens helg sägs det, men jag är nog lite barnslig jag gillar den mycke också. Nu blir det ju extra stämning med snön. Midvinterns köld är hård Stärnorna gnistrar och glimmar Månen vandrar sin tysta ban Snön lyser vit på fur och gran Snön lyser vit på taken Endast tomten är vaken. Världens bästa juldikt tycker jag. Ett tips. Läs hela Viktor Rydbergs Tomten. Den är så vacker. En riktigt God Jul Önskar jag er alla.

12 december

Ja nu är det fredag igen. Kvällen före lucia. Vi hade vårt luciafirande igårkväll med dagbarnen och deras föräldrar. Mycket uppskattat verkar det som. Barnen var jätteduktiga. Alla sjöng så gott de kunde. Sen fikade alla och fick en chans att prata med varandra och oss. Tog en promenad hem efteråt. Var riktigt skönt ute. Roland var inte hemma så jag tittade på 3 avsnitt av Svenska Hjärtan . Mysigt. Idag har det snöat hela dagen. Hade bara två barn idag, Vi tog en promenad ner till stan. Tog bara sulkyn tänkte att dom kan ju turas om att åka. Ner var det så kul att springa i snön . Men när vi skulle hem hade vi ingen luft i ett framhjul. Så då var det bara att gå för båda. Vi tog det väldigt sakta och dom var jätteduktiga, inget gnäll . Vi hade tur när vi kom till banken , då var Noras lucia med tärnor där och sjöng. Imorgon ska vi starta vår födelsedagshelg. Det börjar med MIkaela imorgon. Måste rätta mig, skrev ju tidigare att tiden går fort. Men så fort går det inte att man tappar bort ett år, Mikaela fyller naturligtvis 7 år och inte 6 som jag skrev. Men Emmas ålder stämmer iallafall. Det är 15 år.Det är tyvärr fel temperatur på snön för hundpromenad ikväll. Det fastnar nått otroligt idag .Jag har fått duschat dem 4 gånger idag för att få bort snöbollarna. Hoppas det blir några grader kallt nu. Man vill ju kunna vara ute med dom i snön. j

Tisdagskväll

Nu är jag inne efter en långpromenad med hundarna. Dom blev väldigt smutsiga om tassarna så det blev att duscha tassarna. Tjorven har nu krypit ner i sin nya korg, som jag köpte i stockholm i helgen. Hon är så söt när hon ligger i den.  Den ser ut som en liten skinnsoffa. Även Smulan gillar sin nya biabädd. Vet inte vad vi ska köpa till barnbarnen som har födelsedagskalas i helgen En 15 åring och en 6 åring. Ja tiden går fort . Tänk att Emma är 15 år. Fattar inte vart tiden tagit vägen. Till helgen har vi också vår gemensamma pysselkväll. Den blir hos Jenny och Jonas i år. Då tar vi alla me/>oss lite olika pyssel som alla får annvända. Det är en mycket trevlig tradition tycker jag. Jag tror även barnbarnen tycker det är >kul att sitta tillsammans med oss vuxna och greja. Lite start på julen.

Stora Stockholm

Lördagen ägnades åt hundutställningenStora Stockholm. Blev hämtat klockan fem. Då var Ingalill hämtad. Sen hämtade vi Åse i Gyttorp. Sen bar det iväg mot Älvsjömässan. Mycket förväntningar hade vi. Fick en bra parkering som vanligt när vi kom fram. Vi vill ju stå så vi kan lasta ut inköpta saker. Men först skulle vi äta hotellfrukosr.                


Mätta och belåtna styr vi stegen mot mässan


Ingalill inne i pudelmontern.





Kattis kollar in människor och hundar.



En mycket stilig hund. Rolig och trevlig. Husse var mycket nöjd med denna hund.




Första inlastningen i bilen.





Ingalills inköp.






Många olika raser fanns det.



Denna snygga pudelhandväska provade Ingalill. Synd att hon inte köpte den. Jag tror Anders skulle tycka att den vore käck på deras promenader. Nu var vi ganska trötta i benen.Vi började resan hem . Mycket nöjda med dagen.    

Fredagkväll

Idag har det varit ledig fredag. Gick upp vid halv tio. Sätter mig och läser tidningen. Då ringer telefonen. Jenny undrar om jag vill ta med hundarna och gå en runda de har hittat vid sitt nya hus. Det passade mig bra att dom skulle få en riktig promenad idag. Imorgon är jag ju iStockholm på hundutställningen Stora Stockholm. Ska inte ställa någon hund , men kanske, kanske nästa år. Beror på hur Tjorvens päls utvecklas. Jag tillhör ju inte dom som rullar håret på papiljotter och inte låter hunden springa i skogen. Jag är noga med vården av pälsen då jag tycker det är så himmla vackert med en välkammad pälshund. Men dom ska leva som vilken hund som helst. Jag plockar hellre ris , pinnar och skräp ur pälsen efter en rolig promenad i skogen, med olika aktiviteter. Snön har vräkt ner. Men vi har en trygg chafför. Vi åker klockan fem imorgonbitti. vi ska ju hinna med hotellfrukost innan mässan börjar.Har ett barnbarn med pappa och sambo som ska ställa sin jakthund imorgon. Hoppas jag ser dom. det är tydligen en väldigt lovande hund. Nej nu är det dags att ta bort gammalt nagellack, måla nytt och välja kläder så jag är klar när skjutsen kommer imorgonbitti.

RSS 2.0