Första advent

Ja nu närmar sig julen med stormsteg. Fick i alla fall fram ett par ljusstakar idag. Det känns inget kul när det bara är mörkt och trist ute. Varit på Jonas K födelsedagskalas idag. Alltid trevligt att träffa lite folk och äta tårta. Dom har hunnit fått ordning på det mesta . Jag trot bådebarn, vuxna och hundar trivs väldigt bra.Jag har inte börjat köpa julklappar än. Börjar så smått känna av stressen. Men ska försöka ta det lugnt.Har haft en ganska tuff höst med många små barn i min barngrupp. Ser fram mot långledigheten över jul Då får man ladda batterierna igen. Har en väldigt rolig sak att se fram emot på lördag. Då åker vi ett gäng tjejer till Älvsjömässan  och hundutställningen Stora Stockholm. Det har vi som tradition sen några år tillbaka. Vi brukar ha jättetrevligt. Då handlar vi till våra fyrbenta vänner. Och naturligtvis tittar vi på massor av hundar. Har en liten lista på saker jag ska handla. Sen finns det ju saker man hittar som man bara måste ha. Vi brukar ha full bil hemåt. Det ska bli jättekul.

Studidag

Idag hade vi studiedag. Den var riktigt tråkig. Handlade inte om något som vi kan ha nytta av. Sitta och titta på statistik från 70talet usch. Och snön är borta. Nu är det trist. Men vi får hoppas på bättre tider. Imorgon ska vi äta åters första julbord med fikagänget. Det brukar ju smaka bra. På söndag blir det födelsedagskalas för Jonas K. Jonas Ws Kalas är uppskjutet. Där går magsjukan. Synd om dom.

novemberonsdag

Idag är det tö, Tyvärr. Ska se om jag kan få iväg några bilder idag Det finns dom som efterlyst lite bilder. Försökte häromkvällen. , men vet inte vart det tog vägen. Nu har jag suport bredvid mig så nu provar jag igen.






Tjorven i årets första men förhoppningsvis inte sista snö.





Rasmus står stolt vid sin fina snögubbe. Med så lite snö var det ett digert arbete. Bra gjort.

Tisdagskväll

Idag har det varit lika fint väder som de senaste dagarna. Dagbarnen och jag var ute hela förmiddan. De var så rödblommiga och fina när vi gick in. Ett barn är fortfarande lite dålig efter magsjukan som gått. Annars tror jag det börjar vara över för den här gången. Började med pälsvård på hundarna efter jobbet. Då plingade det på dörren. Då kom YVonne och Örjan. Skönt tyckte Smulan som fick en paus i kammandet, medan vi drack kaffe.Men sen blev det kammning för båda. Dom har också härliga dagar i snön. Tjorven plöjer sig fram i snön . Skulle vara kul att se henne i riktigt mycket mjuksnö. Hoppas.hoppas att det blir mer snö. En upprepning av förra vintern med bara slask vill jag inte ha. Måste börja plocka lite med adventsljusstakarna också. Det är ju första advent till helgen. Tiden går ju så fort. Vet inte när vi ska hinna till torpet och julpynta där. Vi ska ju bo där över jul . Iår blir det ju långledigt. Ska bli riktigt skönt.

Städlördag

Idag blir det städning. Ljuspartyt imorgon kräver ju lite ordning. Måste baka också.  Vädret ar helt underbart. LIte kallt   , sol och lite snö. Måste hinna ut med hundarna också. De älskar ju det här vädret. Temperaturen är perfekt. Ingen snö som fastnar i pälsen och på tassarna. Igår flyttade Jenny och Jonas till sitt drömhus,'. tror jag. Vi var dit en sväng på kvällen . Vi lämnade tillbaka Kellie som vi lånade under dagen. Lite lättare för dom med bärandet utan att behöva passa en 9 månaders baby. Men det är en enkel tjej att passa. Inget gnäll på hela dagen . Vi tog henne med oss till våra kompisar Yvonne och Örjan I Lindesberg. Deras ena hund hade blivit opererad, Så vi kollade läget. Kellie gick igenom deras köksskåp sen sov hon lugnt i soffan. Mikaela väntade otåligt på att nån skulle hinna hjälpa henne att starta upp den dator som hon fick igår på posten, efter att hon sålt så mycket Pandagrejer. Bra gjort.Älsta dottern med man är till Stockholm För ett tredimmisionnellt ultraljud. Det ska bli spännande att se . Har aldrig sett nått sånt. Nej nu är det väll ingen ide att skjuta på städningen längre. Bäst att sätta igång. Snart måste jag ju ta en paus, det är ju lördag och fika med fikagänget på Dacapo.

Första snön

Idag kom första snön. Lite småmysigt. Jag gillar ju snö och vinter. Riktig vinter. Inget blask och slask. Riktigt gnistrande vinterdagar. Men alla delar ju inte min uppfattning. En vinter som förra året vill jag inte ha.   Började dagen med att gå tipspromenaden. Men vad svåra frågor.  Eftermiddan var vi och grattade Emmas pappa som fyller 40 år.  Sedan blev det att handla och förbereda inför arbetsveckan. Fortfarande barn sjuka. Tråkigt. Jobbar imorgon i lokalen tillsammans med I-L. Trevligt. R kompledig hela veckan. Då får han sköta hundarna imorgon. Då slipper jag stressa hem  och gå ut med dom på middan.Då kan vi ta en skön promenad på kvällen istället. Har lite planer på att hinna till hundägarskolan och träna agility nån kväll den här veckan. Känner att Smulan skulle behöva ett  träningspass Får se hur det blir.

Igår

Skrev ett inlägg i går. Men något gick fel så det bara försvann. Nu prövar jag igen med den bok i närheten som J fixat åt mig så jag ska klara av datorn. Märker ju att den behövs ibland. Skrev igår att det hade regnat, regnat och åter regnat. idag skiner ju faktiskt solen.Var igårkväll till JoJ hus. De behövde bärhjälp. Det blir väldigt fint nu när de fått upp några gardiner och lite lampor. Idag har det varit fika med fikagänget som vanligt på lördagar.På eftermiddan blir det besök hos min mamma som fyller 81 år. Kvällen ska tillbringas på värdshuset med bilgänget. Vi ska äta  middag och snacka lite. Det blir säkert trevligt. Ska se om några av damerna har lust att komma på mitt ljusparty nästa söndag.

Torsdagskväll

Var bara tvungen att visa storasyster Mikaela på promenad med lillasyster Kellie i dockvagn. Kände att jag var tvungen att skriva lite ikväll. Rs mamma K tyckte jag blogga för lite. hm. Men pälsvård av hundarna har det blivit. Sen tog hundarna och jag en promenad ner till djuraffären och köpte grisöron. Fick även tag på torrschampo åt dem. Varit väldigt svårt att få tag på. Får kolla upp om det finns när vi åker på hundutällningen Stora Stockholm ibörjan på december. Fortsatte sen promenaden upp över Hagby och hem. Nu har de ätit varsitt grisöra och är ganska trötta. Nu får dom sova om dom vill hela kvällen. Håller på att sticka till den väntade bäbisen. Tröja och mössa är klara. vantarna håller jag på med Med tummar!!!!! Nu blir det tvsoffan en stund.

kvällsmöte

Idag har vi kvällsmöte med vår rektor. Lite synd är det , Tjorven och jag missar avslutningen på aktivitetskursen.  Men ibland kör det  ihop sig. Får väll aktivera henne själv senare. Vi har hunnit en promenad i lillskogen. Det gillar dom. Får vara lösa och busa runt. Idag har jag klippt klor på dom. Gick riktigt bra.Smulan tycker det är lite läskigt. Men nu är det gjort för den här gången. Imorgon tror jag vi får använda kvällen till pälsvård. Det är inte lätt att hålla två pålshundar fina när det alltid är blött ute. Hoppas det fryser snart , Det förenklar ju mycket. Nu har vi även fått födelsedatum när nyaste  barnbarnet ska komma. Spännande är det. Lite van börjar jag bli . Detta är mitt sjätte barnbarn. Inte dåligt tycker jag.Men lika roligt varje gång. Får se om detta är den sjätte och sista???? Man vet aldrig. Nu får det bli möte ett par timmar. Skjutsen kommer snart.

Fars Dag

Idag har barn och barnbarn varit hemma på farsdagskaffe. Mycket trevligt. Vi har också varit med yngsta dottern och hennes sambo och tittat på huset de flyttar till första dec.Det blir säkert jättebra . Huset är jättemysigt.                                        Var igår på syfestival med älsta dottern och min moster. Så nu har jag skaffat mig arbete för ett tag framåt. Vi hade en trevlig dag bland tyger och garner  och andra handarbetsintresserade. Hann hem för att titta på mitt favoritprogram. Svensson,Svensson.   Sen blev det sängen.

Alf Robertsson

Det här är min idol!!!


Ledig Fredag

Idag har jag med dotter och ett barnbarn varir på stan. Vi tog elvakaffe på Dacapo. Alltid mysigt med fika ute.Träffade där en vän till familjen som upplyste oss om att R nyss varit där och ätit frukost. Inte konstigt att han hade brottom till sitt jobb i Linde. Imorgon ska jag och älsta dottern och min moster åka på syfestival i Stockholm. Ska bli jättekul.Ska lägga in några bilder från sommaren på barnbarnen. Upptäcker nu att älsta barnbarnet som blir 15 idecember håller sig undan från kameran. Det var lättare att få henne med på bild när hon var yngre.

Tilda


Mikaela


Nathalie


Kellie och mamma

Gråmulen torsdag.

Vädret kunde vara bättre. Som dagbarnvårdare är man ju ute varje dag. Barnen tyckte det var kul med fruset vatten i alla hinkar och burkar. Efter en och en halv timme frös vi in. Då var det dags att laga lunchen.Nu är det bara två barn kvar, som vilar middag. Ska ta en långpromenad med hundarna efter jobbet. Hoppas sedan på något bra på tv när vi kommit hem. R jobbar så då är det ingen som byter mellan kanalerna. Då kryper hundarna och jag in i täcket och myser. Tjorven var på aktivitetskurs igårkväll, så hon vilar under dagen. Hon blir jättetrött. Men hon tycker det år kul och hon är väldigt duktig. Nu börjar det bli dags att förbereda melliset och väcka tjejerna som sover.Än är det ca 3 timmar att jobba .

Första bilden på min nya blogg.

Sitter här och testar om jag kan lägga ut en bild.


Tjorven och Smulan.

Det här är mina hundar. Ett av mina stora intressen.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0